A l’estiu, cap infant ni jove sense colònies!

Any rere any, als volts de l’inici de la primavera, ens fem sentir, anunciant tota la informació relacionada amb les activitats d’estiu que preparem des de l’Esplai. I és que les vacances d’estiu també són un temps per divertir-se, trobar-se amb amics i amigues i seguir educant en el lleure a tants infants i joves que busquen un espai diferent a la rutina. Envoltades de natura i tot formant una petita comunitat, les colònies i els campaments ens acosten per uns dies a aquest lloc bo, que sovint anomenem Regne de Déu.

Aquestes activitats, malauradament, no són accessibles per totes les persones, ja sigui per la situació econòmica o social, i des de l’Esplai engeguem diverses campanyes per tal que cap infant ni jove es quedi sense poder participar. Lluitem perquè les nostres activitats siguin espais d’acollida i on tothom es senti benvingut i a gust, tot fent bandera d’aquest estil de vida, basat en compartir, estimar i servir, que tant ens caracteritza.

Val a dir que no només mirem d’acollir famílies de la Parròquia, sinó que des de fa uns anys que treballem amb el Centre Obert Companyia, perquè infants en situació més de risc de la nostra ciutat també puguin tenir un estiu diferent.

Per fer possible que aquests infants i joves puguin venir de colònies i campaments, comptem amb les beques que atorga el MCECC (Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans), on hi estem federats, que ajuden a les famílies a pagar una part del cost de l’activitat. Però, a més, l’equip de monitors i monitores realitzem algunes activitats al llarg de l’any per captar fons que segurament ja coneixeu!

En primer lloc, la Cursa de llits que organitza Castellers de Lleida per les festes de Carnaval. Aquesta esbojarrada cursa aglutina andròmines ben diverses per córrer pel carrer Major i realitzar proves. No només compta el temps, sinó també l’enginy, originalitat, etc. La veritat és que sembla que som molt bons i ja hem guanyat algunes edicions, i els diners que rebem per participar a la cursa, van directes al fons de beques!

L’altra iniciativa, que portem fent també molt de temps, és la venda de roses solidàries. Per Sant Jordi muntem la nostra paradeta de roses a la cantonada d’Avinguda Catalunya i Plaça Espanya i, tot animant el carrer amb la nostra música i alegria, donem a conèixer l’Esplai, la nostra tasca educativa i la campanya Cap infant sense colònies. Sempre és un èxit, i aquest any hem venut més de 400 roses!

Volem aprofitar per agrair a tothom qui col·labora amb l’Esplai i, en especial, a fer possible que tants infants i joves puguin gaudir del lleure any rere any.

Monitors/es de l'Esplai
 

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal