No podíem esperar i vam fer #EsplaiACasa

Com a la gran majoria, això del confinament i de quedar-se a casa va ser quelcom que ens va agafar per sorpresa. De fet, els més grans de l’Esplai, el grup de Jovenívols2 i Bidea, estàvem a punt de marxar a una gran trobada de joves de tots els esplais de Catalunya, un cap de setmana de conèixer, divertir-se i viure una gran experiència comunitària. D’un dia per a l’altre, les tardes d’esplai que tant estimem les monitores i monitors, i que ocupen els dissabtes en les nostres agendes, van quedar lliures.

I no només això. Infants i joves van anar directes a un confinament (que en aquell moment semblava infinit) a les seves cases, sense escola, sense amics i amigues i, també, sense esplai. Potser pensareu que no passa res, que a casa tenien els seus jocs i altres formes de passar el temps i, en efecte, de propostes no en faltaven: programes de televisió, recursos per xarxes socials, tutorials de manualitats, tallers de cuina en línia...

Durant uns dies, la incertesa va omplir l’equip de monis sense saber quan podríem tornar. Quant temps hauríem d’esperar que poguéssim retrobar-nos? Tot i el dubte i, una mica, la resignació vam decidir parar de pensar en allò que no estàvem fent per trobar què podia fer l’Esplai en tot això? Com podíem estar més a prop dels infants, joves i famílies?

Quedar-se de braços plegats esperant no era l’opció, així que si no podíem anar a l’Esplai, vam portar l’Esplai a les cases a través dels mitjans digitals: primer vam començar amb uns reptes a través d’Instagram, però hem acabat fent sessions d’esplai per videotrucada amb tots els nens i nenes de cada grup.

Tot plegat ha suposat una nova manera de fer esplai, d’atansar-nos als infants i de poder-los acompanyar durant aquest temps de confinament. La creativitat i els esforços fets per l’equip han sigut clau per poder seguir amb la nostra tasca educativa i pedagògica que fem dissabte rere dissabte a la Parròquia.

I ara seguim, amb la mirada posada en un estiu també incert, que tot i poder-nos retrobar haurà de ser amb molts condicionants. Però, tot i les dificultats, no pararem de fer (i ser) tot el possible per donar resposta i acompanyar els infants i les famílies. Estem segures que tornarem, amb les nostres rialles, cants, jocs i abraçades, a veure’ns ben aviat.

Miquel Gracia
Esplai Sant Ignasi

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal