Pare, ets generós Mt 20,1-16a

Com cada dia es reuneixen a la plaça del poble un nombrós grup d’africans. La seva mirada profunda revela l’esperança en què aquell dia tindran sort i un pagès els llogarà per a treballar però els papers acostumen a ser una trava.

Han recorregut un llarg periple ple de dolor i alhora d’entusiasme per poder treballar en camps de països ben llunyans on guanyar-se la vida i la dignitat.

Saben que són necessaris per al pagès per poder donar vida i productivitat a la terra, això els fa sentir útils i ells desitgen treballar el millor possible malgrat que el sou sigui escàs, diria que injust.

Nosaltres hem sentit a parlar de l’amo de totes les terres; diuen que és bondadós amb els jornalers, que se’n preocupa i fins els fa descansar quan les forces se’ls esgoten. Cuida amorosament de la terra talment que ell en fos l’essència, sembra les millors llavors, les adoba, les rega, esporga i aclareix i, malgrat les inclemències del temps sempre n’obté la millor collita.

Ens reunim a la plaça del poble amb l’esperança que ell passarà i ens enviarà a treballar a la seva vinya, sempre està atent als que van arribant fins a darrera hora, a la vinya ens necessita a tots. Ell farà equip amb nosaltres i a la fi de la jornada ens sentirem pagats pel goig d’haver pogut esforçar-nos en la tasca i, quan s’acabi  la campanya ens pagarà abundosament a tots per igual.

Senyor, et demanem per tots els immigrants que desitgen treballar al camp, que siguin tractats amb dignitat i se’ls valori la feina tan necessària que fan. Gràcies perquè seran ells els primers a entrar al teu Regne.

Senyor, infoneu-nos cada dia el desig d’acostar-nos a la plaça a esperar-te per a conèixer la tasca que ens tens encomanada, Tu desitges llogar-nos a tots, i treballar en cadascun de nosaltres.

Senyor, amb Tu ens esforcem a treballar en la teva vinya i Tu ens pagues generosament i  en abundància amb l’amor, a tots per igual. Te’n donem gràcies.

                                                                                                                 Mercè Almirall

                                                                                  Diumenge 20 de setembre de 2020

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal