Purifica’ns Mc 1,40-45

Senyor, no et canses de repetir-nos: “veniu a mi els cansats, afeixugats, els que patiu, els exclosos...” Gràcies!

Venim a tu i ens postrem als teus peus; amb el cap cot i, amb un fil de veu, però amb plena confiança, et diem: “Si vols em pots purificar”.

Purifica’ns dels nostres mals que ens exclouen per creure’ns millors, superiors a d’altres, que ens tanquen en el nostre ego i no ens permeten la relació perquè no els creiem adequats, o a l’alçada.

Purifica’ns de tantes nafres que ens apareixen a la pell quan causem dolor, denigrem, menyspreem, abusem, ignorem...als altres. Aquestes nafres són el mal que ens allunya més i més de Tu.

Vivim tancats en nosaltres mateixos, aïllats, tampoc a tu et donem cabuda en la nostra vida. Quan les coses ens van bé no et tenim present, no et necessitem, quan les circumstàncies ens són dures, quan patim, ens preguntem quin paper hi jugues tu en el seu origen.

Senyor, et demanem que purifiquis la nostra mirada perquè sigui dolça, transparent i intensa com ho és la teva.

Purifica’ns perquè les nostres paraules transmetin el consol, el perdó, el guariment, que tu vols fer arribar als altres.

Que les nostres mans no causin dolor o mostrin indiferència, que acariciïn, abracin, sustentin, aixequin, siguin signe de comunió.

Senyor, purifica el nostre cor amb la teva llum, que resplendeixi la teva presència en totes les circumstàncies de la vida, que et sentim sempre amb nosaltres.

La teva resposta és contundent: “ho vull, queda pur”, no ens fas retrets,  no demanes res a canvi, tan sols desitges que lliures ens capbussem de ple en la construcció del teu Regne, en la vida retrobada. Tu no vols que ens quedem als teus peus adorant-te, però ens demanes discreció, la fama no va amb tu.

Senyor, des del nostre cor ple del teu amor que ens ha guarit, com vols que no ho pregonem als quatre vents? Ara que ens sentim germans amb els altres volem compartir la nostra felicitat.

Presentem, a l’altar, la nostra persona, la nostra vida com ofrena de purificació!

 

                                                                                        Diumenge 14 de febrer de 2021

                                                                                                                 Mercè Almirall

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal