Què és i què fa l'equip de litúrgia?

L’equip de litúrgia està al servei de la comunitat i se li encomana la coordinació de les celebracions de la parròquia. Són persones que s'ocupen de les formes amb què expressem la bellesa, el contingut i el sentit de les nostres celebracions comunitàries. 

Per aconseguir-ho hem anat creixent en coneixements i encara ens cal formació sobre el sentit de les diferents parts de les celebracions, per així poder aconseguir la participació de tots.

Els rituals amb la seva repetició ajuden a tenir un ritme que ens faciliten el seguiment de la missa, però si aquest ritme es trenca, ens posem neguitosos, sembla que no vagi bé i ens distreu del que estem fent. Per això és important que tot estigui al seu lloc i, estèticament, l’entorn sigui agradable. Ens n'adonem quan alguna cosa no funciona però, quan tot rutlla bé, no ens fixem que algú ha preparat la presentació en pantalla per poder seguir la missa i els cants, que hi ha persones que han decorat l’altar amb flors o elements que ens centren en el temps litúrgic que toca, músics que es comprometen a donar bellesa a la pregària, lectors que proclamen la paraula, etc...

Les celebracions litúrgiques, i la missa en particular, són els moments en què la comunitat s’aplega per estar junts i compartir les nostres mancances i també les fortaleses i desitjos de ser millors persones i fer del nostre un món millor. Ens aniria molt bé que tots en participéssim. Per això  animem a les persones que vulguin, que s’afegeixin al grup de litúrgia i millorem entre tots el que calgui per tenir unes celebracions que siguin autèntiques manifestacions de la nostra fe.

 

Grup de litúrgia

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal