Resum del primer Consell Pastoral del 2020

Iniciem el Consell del mes de gener de 2020 amb el record d’una persona excepcional que ha mort el 15 de gener d’enguany, el PARE RIBALTA.

El rector de la parròquia fa una ressenya del que ha estat la vida del pare Ribalta, però sobretot, en destaca que ha estat i serà sempre un referent del món Jesuïta i particularment una icona de la missió jesuítica a Lleida. Altres trets característics del pare Ribalta són el seu afany d’aprendre constantment, que va mantenir fins als darrers dies de la seva vida terrena. Ànima del Col·legi Claver, gran EDUCADOR i persona disposada sempre a l’acompanyament als altres. El tenim ben present en la sessió d’avui. ACS

Aprovada l’acta del consell del mes de novembre, continuem amb la informació de les activitats previstes per la Setmana de la Parròquia, la qual s’inicià, el diumenge 12 de gener amb la missa dedicada als difunts de la nostra comunitat que ens van deixar l’any 2019, i finalitzarà el proper diumenge 19 de gener amb una única eucaristia a les 12:00h, un dinar a l’Acadèmia Mariana i un fi de festa a la parròquia, de 4 a 6 de la tarda.

Continuem amb el tema encetat en el consell de novembre, en el qual vam parlar del projecte de la parròquia i de la seva història. Ara continuem amb el projecte, amb idees que van sorgir de la carta del Joan Suñol, que repassen els 40 anys de vida de la parròquia i s'hi fan altres aportacions que van sorgint. En resum, ens expressem en el sentit que:

Volem ser una comunitat d’espiritualitat ignasiana oberta, acollidora i inclusiva, i això vol dir que volem aportar bona nova als desvalguts, per aprofundir en la fe i celebrar la vida, amb fidelitat creativa a l’església, amb esperit obert i crític al mon, i esdevenir Regne de Déu, que és el somni de Jesús en el nostre món.

Això seria una part del treball, nosaltres som això, però i d’aquí tres o cinc anys; quines idees claus hi ha per treballar aquests aspectes i trobar un resultat a fi de no caure en la inèrcia. Volem que la comunitat avanci cap a.... i d’aquí tres anys poder fer-ne una valoració a veure si hem assolit allò proposat.

Alguns membres del consell realitzen aportacions en aquest apartat, en el sentit que hem de buscar noves formes de celebració de la fe, si no volem caure en la inèrcia i atreure més gent. També seria bo que hi hagués representades totes les etapes de la vida de forma inclusiva, on hi hagi representades les diferents realitats, fer una pastoral familiar. Acollida a les noves realitats.

S’exhorta als diferents grups perquè treballin en propostes sobre què podem fer en aquest projecte i exposar-ho al proper consell. Val la pena pensar si hem canviat o si se’ns veu igual que fa 40 anys.

Al consell també es va parlar del treball fet en relació al pla pastoral diocesà i més concretament en els punts 7 a 10 treballats l’11 de gener per una petita comissió. Aquests punts són:

- Impuls als serveis parroquials d’atenció a les persones més necessitades i vulnerables
- Sensibilització a tota la comunitat en la pràctica caritativa i solidària.
- Assumpció i implicació responsable en la gestió pastoral de la comunitat parroquial
- Promoure la relació, renovació i comunió partint d’allò que ja hi ha en la parròquia, moviments apostòlics, escola, servei, comunitat...

Finalitza el consell amb la informació dels horaris de funeral i enterrament del Pare Ribalta, amb el canvi de presidència de la CVX que ara recau en el Manel Gassó, vagi per endavant l’agraïment a l’anterior presidenta de la CVX per tota la tasca realitzada.

També un agraïment especial a l’Equip de comunicació de la parròquia, responsable que cada mes sigui possible que tinguem el Truc, a banda de mantenir actualitzada la informació de la parròquia, des d’aquí el nostre reconeixement al Francesc Alamon, Miquel Beaumont, Xavier Garcia i Miquel Mateus, i molta sort als nous responsables de comunicació Xavier Aiguabella, Miquel Gràcia i Anna Mateus.

Consell Parroquial.

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal