Roba més que amiga

Ja és un gest habitual que quan alguna peça de roba no la podem utilizar ni nosaltres ni cap conegut, la fiquem en una bossa i la dipositem en els contenidors rojos (abans taronges) de Troballes. El segon dimecres d’aquest mes els infants de catequesi vam descobrir què es feia amb aquesta roba després que nosaltres ens en desprenguem. Es veu que la nostra roba té molta més vida de la que crèiem! En primer lloc, una empresa d’inserció laboral en gestiona la recollida, tria i neteja. Segons la qualitat d’aquesta roba (entre altres raons) es distribueix entre les botigues de Roba Amiga, al rober o bé s’envien a altres llocs del planeta. La diferència entre les botigues de Roba Amiga i el rober és que en les primeres hi podem anar totes i tots a comprar-la i en el segon cas, només hi pot acudir la gent més necessitada després que algun educador social els hi hagi derivat.

Durant la tarda ens van dir que no només es reaprofita la roba que estigui en millors condicions, sinó que d’aquella que ja no es pot vestir se’n fan draps i també es trinxa a trossos molt petits i se’n torna a fer fil. D’aquesta manera, de la nostra roba que ja no té ús se’n pot crear de nova!

Finalment, també vam aprendre que no només es pot donar una segona vida a la nostra roba, sinó que també a les nostres joguines, sabates, motxilles i llibres… així que ens va quedar una idea molt clara: no cal llençar res, tot es pot reaprofitar!

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal