Senyor meu i Déu meu Jn 20 19-31

En la vida restem amb les portes tancades per seguretat, la nostra seguretat; tan sols ens mirem a nosaltres mateixos. La vida és tan insegura i incerta!: violència, desigualtat, enemistat, oblit dels més desafavorits, dels que pateixen... Fins i tot van matar al Fill de Déu!!  “Senyor meu i Déu meu!”

 

Jesús, cap porta t’impedeix venir a nosaltres, et poses al centre de la nostra vida i, sense recriminar el nostre abandó, la fugida poruga, la manca de confiança, ens dius: “Pau a vosaltres”; si esteu en mi sentireu la meva pau, en el vostre cor, que us impulsa a la vida. “Senyor meu i Déu meu!”

 

Ets en totes les ferides, Jesús ressuscitat!! Sentim que ens atreus, que desitges la nostra càlida abraçada i plens de joia ens acostem a tu. “Senyor meu i Déu meu!”

 

Mirem les ferides que els claus han perforat a les teves mans i amb delicadesa les amorosim. Ferides en tantes mans exposades a durs treballs, a la desnutrició, la pobresa, la malaltia, la soledat mancada de carícies... En elles ets Jesús ressuscitat! “Senyor meu i Déu meu!”

 

Ens postrem als teus peus per acariciar, besar, curar i embenar les ferides. Lesions en tants peus exposats a dies i dies de llargues caminades de fugida cap a un món millor, per les trepitjades dels poderosos, pels ferros punxants en els assalts a les reixes... En elles ets Jesús ressuscitat! “Senyor meu i Déu meu!”

 

Ens entristim per la laceració del teu costat, del teu cor i tan sols podem demanar-te perdó per la nostra culpa.  En tantes persones que senten dolor pel seu cor traspassat ets Jesús ressuscitat. “Senyor meu i Déu meu!”

 

Senyor, que el teu Esperit ens obri a l’aire renovat, frec, oxigenat i guaridor que alenes als nostres cors. Que et sapiguem descobrir ressuscitat en nosaltres, en els altres i en el món.

 

Que la nostra vida no sigui esporuguida, que correguem lliures per guarir tantes i tantes ferides infligides, que ens esforcem per no ser-ne els causants i així, fer-te present a tu, Jesús ressuscitat i creure perquè et sentim viu ara. “Senyor meu i Déu meu!”

 

                                                                                          Diumenge 11 d’abril de 2021

                                                                                                                 Mercè Almirall

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal