Sortida al Monestir de les Carmelites Descalces

El curs escolar s’acaba i les trobades de catequesis també. Els infants de segon ja han celebrat les seves Primeres Comunions i els de primer ja han començat a conèixer una mica més la vida de Jesús i els seus somnis per a tots nosaltres.

Com que també s’estava apropant el bon temps, vam aprofitar el penúltim dia que ens trobàvem per sortir de la parròquia i fer una visita ben especial: vam anar a conèixer un monestir de clausura! El pare Roger ja feia temps que deia a l’equip de catequistes que la parròquia tenia un agermanament ben curiós i bonic amb el Monestir del Sagrat Cor de les Carmelites Descalces que es troba a la Caparrella. Com tothom qui hagi assistit a missa d’infants sap, quan la celebració s’acaba, una munió d’infants s’apleguen al voltant de la porta de la sagristia esperant que el pare Roger surti a repartir pa d’àngel. Doncs bé, aquest pa d’àngel tan desitjat, fins ara el feien les germanes que viuen en aquest convent!

La visita va generar una gran expectació, tant a infants com a adults (els familiars poden venir a totes les sortides que fem des de catequesis). Sens dubte era tota una descoberta conèixer una manera de viure tan diferent a la que habitualment portem. Quan vam arribar al monestir, el primer que vam descobrir és que aquesta expectació també era compartida per la comunitat que ens va rebre amb molta il·lusió de conèixer i saber del grup d’infants de catequesi.

El primer que ens va sorprendre en trobar-nos-hi va ser que les monges de clausura no són una espècie d’éssers vius estranys que estan totalment desconnectats del món. Ben al contrari, ens va rebre la meitat de la comunitat que hi viu i vam poder estar parlant i rient una estona llarga de música, del seu dia a dia, del que volen estudiar els infants de grans, del que va impulsar les germanes a triar aquest estil de vida i, sobretot.. de com es fa el pa d’àngel!

Sens dubte, aquestes sortides de la nostra parròquia ajuda a obrir els ulls a les realitats de Lleida i de l'Església i ens va ajudar, a joves i grans, a treure prejudicis i a saber sentir-nos més comunitat.

Des de l’alegria de la catequesi d’infants volem desitjar a tota la gent de la parròquia Sant Ignasi un molt bon estiu!

 

                               Equip de catequistes

 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal