Temple sagrat Jn 2, 13-25

Senyor, ens preguntem: quin és el teu temple, on està situat? Sentim el desig d’apropar-nos per adorar-te i oferir-te les nostres ofrenes.

L’Esperit ens inspira que cadascú de nosaltres som temple sagrat perquè en el nucli fundant hi ets Tu, l’amor creador.

És temple sagrat el món al qual vas anar donant forma, color, olor, vida amb una genial inspiració. T’oferim el cor encès per tanta meravella, t’adorem i et donem gràcies.

Ens postrem per oferir-te l’ofrena de la nostra vida, dels dons amb què ens has obsequiat, per agrair-te la teva presència que ens centra i ens descentra, ens atreu als altres; de qui et rebem i a qui ens donem. L’ofrena és de gratitud, no es compra, no es mercadeja, és el teu regal ofert gratuïtament.

Oferim la nostra ofrena al temple sagrat que és cadascuna de les persones amb qui compartim la vida, perquè el teu amor es faci present entre nosaltres, donar-lo i rebre’l. Quantes vegades ens acostem a l’altre com a mercadeig tot esperant treure’n profit; comprem vedells o moltons, o bescanviem monedes i creiem que ets Tu qui ens inspires?

Senyor, et demanem perdó per la nostra actitud egoista, que ens manté d’esquena a  l’ofrena que, com una mesura atapeïda, sacsejada i curulla, tu ens ofereixes sense fi, enlluernats per altres deus que esperem adquirir.

Jesús, ens sorprèn la teva actitud, ben humana, pel dolor que et causa la nostra relació mercantilista amb el Pare. Et demanem que l’Esperit ens il·lumini el cor per ser capaços d’adonar-nos de les nostres equivocacions i sapiguem transformar-les en agraïment i donació.

 

                                                                                        Diumenge 7 de març de 2021

                                                                                                                 Mercè Almirall

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal