Tornem a missa!

I de sobte, ens va canviar la vida. No enteníem gran cosa del que estava passant i ni en el pitjor dels somnis imaginàvem el que significava “estat d’alarma”, COVID-19, pandèmia, Coronavirus, confinament, ”distància social”, etc..., però la realitat i les normes ens van deixar el cap de setmana del 13/14 de març d’aquest any 2020, sense ni tant sols la possibilitat de celebrar l’eucaristia.

El grup de litúrgia estava preparant la celebració del Diumenge de Rams i els oficis de Setmana Santa i ens van rellevar de manera esplèndida i imaginativa els més joves de la nostra comunitat, organitzant-ho tot pel canal youtube  dels jesuïtes, tasca que van perllongar seguint retransmetent  les eucaristies fins que va ser possible tornar a obrir els centres de culte.

Va ser després de 10 setmanes, d'esdeveniments, morts, patiment per les persones, emboirats per les normes confuses i les pors, quan ens vam posar en contacte amb les persones d’edat més jove que assistien a les misses de la parròquia. Ells podrien col·laborar en la preparació de l’eucaristia, la benvinguda i l’aplicació de les mesures de seguretat i desinfecció. Tot això, alhora que calia raonar i explicar a les persones més grans del nostre grup, que no podien fer aquestes tasques en estar considerades persones de risc.

Va ésser emotiu comprovar que a cada trucada rebíem una resposta positiva i sense condicions, disposició i voluntat màxima a la col·laboració. Vàrem aconseguir ser 16 persones que distribuïdes en les eucaristies en les que participen habitualment, farien les tasques que convenien pel bé de tots.

Ens hem repartit de forma que, amb grups de quatre persones a cada missa, dues persones gestionen l’arribada, acollida i entrada a l’església repartint el gel hidroalcohòlic i verificant l’ús de la mascareta i dues més a l’interior, mentre una va procurant que les persones vagin disposant-se en els llocs marcats prèviament i guardant les distàncies de seguretat, l’altra persona té cura de preparar la celebració, lectors, músics, power, pregàries, .....
A poc a poc, l’afluència va augmentant i així com al començament ens anàvem alegrant de la retrobada amb les persones que en molts casos només saludàvem per cortesia d’ésser parroquians, ara ho fem amb els ulls humits d’emoció per la retrobada de cada vegada més persones que van sortint del confinament i la tristor.

Tot això no hauria estat possible sense la dedicació i coordinació del nostre rector i de moltes més persones que, de manera anònima, han col·laborat i fet possible que la parròquia sigui l’espai de celebració que li pertoca.

Grup de Litúrgia
 

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal