Trobada de la PAL a Lleida

El dissabte 20 de gener es va celebrar la primera trobada ampliada de membres i obres de la PAL (Plataforma Apostòlica Local dels Jesuïtes a Lleida), que va aplegar 31 persones procedents de les diferents realitats apostòliques. Companys de les dues comunitats jesuïtes de Lleida i Raimat, treballadors del Col·legi Claver, d´Arrels Sant Ignasi, membres de la Parròquia, La Comunitat de Vida Cristiana Xavier (CVX) i una germana de les Filles de Jesús. Tot regalant part del seu temps de descans del cap de setmana per fer un pas més en coneixement mutu i de la missió que ens ha reunit en la Companyia de Jesús. El nou espai de la CVX i dels joves MAGIS  “La Cova”  va ser el lloc que ens va acollir.

Ajudats pels dibuixos de Roger Torres sj, vam poder fer-nos una composició de lloc de tota la realitat d’obres i projectes de la PAL. Després, en Josep Rambla sj va ser l'encarregat de recordar-nos els orígens del carisma ignasià a partir d'algunes etapes de la vida d'Ignasi i d'una síntesi essencial de l'espiritualitat de la nostra missió.  Vam dedicar un temps a la pregària personal i copsar el ressò de la xerrada per reflectir-ho a la nostra tasca personal. La idea era poder compartir després, en petits grups, el que ens està inspirant en la nostra missió concreta. Prevalia la consolació i l'agraïment enmig de tanta feina. Molts tornaven a un moment de la xerrada en què Josep M. ens feia veure que tot és “Terra Santa” i així estem cridats a viure-ho. Cadascun pot sentir-se partícip de la missio Dei en la seva realitat. Això ens motiva i anima.

Després de compartir en grup gran el que havien estat les grans línies dels petits, l’Alexis Bueno sj, delegat de la PAL de Lleida, va anar enumerant alguns dels somnis per als propers tres anys que albirem en l'horitzó. Es tracta de veure cap a on se'ns convida a caminar. La vida dels joves en la Parròquia i la cura dels espais celebratius en ella; Arrels com aglutinant de tot el treball social que es fa a Lleida; la formació d'un grup de laics experts en espiritualitat ignasiana; diversos projectes relacionats amb l'hospitalitat; el banc de recursos humans que suposa la Fundació d'Amics del Claver. Són somnis que s'aniran fent realitat a mesura que ens posem a treballar i deixant que Jesús en sigui el centre. Doncs, com ens recordava en Josep M. Rambla en la xerrada, res de tot això s'hagués donat sense aquesta experiència cristocèntrica radical d'Ignasi. Experiència que, després de més de cinc-cents anys, continua irradiant Vida enmig de la missió diària de la Companyia de Jesús.

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal