Un Truc per a una comunitat cristiana

Tens a les teves mans el número 100 del TRUC. Va recomençar el novembre de 2008. Veníem de la tradició d'una revista parroquial mecanografiada i editada pel bon fer del Carles Escué.
Fa quasi 12 anys, el Joan Suñol va constituir l'actual equip de comunicació i ens va fer un encàrrec: "Ens cal una publicació periòdica que connecti les persones de la parròquia. Hem d'explicar què fan? com viuen la fe? què poden compartir amb la resta de parroquians?"

Tot plegat tenia una intenció molt clara: cohesionar la comunitat al voltant de la crida de Jesús i donar resposta als esdeveniments constants de la nostra societat. El mateix Joan va prologar el primer número amb aquestes paraules: "Volem que la nostra parròquia esdevingui una comunitat cristiana oberta, a la que no li rellisca el que va passant en el món. Volem aprendre a escoltar la veu de l'Esperit en totes les coses que passen, també en les que ens desconcerten... És necessària l'obertura de la parròquia a la realitat de la ciutat i de l'Església, de la família i dels seus nous models, de potenciar l'acolliment dels nostres joves... El TRUC pot ser una eina per tal que tots plegats ens sentim acollits, representats i membres de la comunitat de Sant Ignasi. Amb aquesta il·lusió et presentem aquesta nova etapa del TRUC i desitgem que ens faci servei molts anys   "
En aquell encàrrec "Comunicar" era el repte. Ara sabem que per poder comunicar la vida de la comunitat cal que ens apleguem, que ens sentim grup, que formem equip. Ens cal sentir la veu dels altres en la mateixa sintonia de fe. Ens cal cantar i riure plegats. I al celebrar i pregar junts reconeixem la nostra identitat. Som la parròquia de Sant Ignasi de Lleida que aposta pel Regne, amb paraules semblants o diferents, però amb una mirada comuna.

Amb el pas dels anys, en els escrits del TRUC ens hem dit una i una altra vegada com d'important és acollir els germans més necessitats i mirar-los amb ulls humans. Ens hem sentit sovint interpel·lats i hem decidit ser al costat de la justícia per donar resposta a les urgències que han anat sortint. Hem compartit l'alegria dels infants a la catequesi i a les colònies i hem gaudit de la il·lusió als joves a l'Esplai, al Mag+s i a la Pasqua Jove. Hem sentit les experiències de fe explicades pel CVX o pels grups de revisió de vida. Hem assumit el seu compromís per respondre a les demandes que sovint ens commouen. Hem sentit sempre a prop la veu cordial i positiva de la comunitat dels Jesuïtes. Hem difós la bona feina formativa de les sessions de Cristianisme i Justícia. Hem vist com tot un gran equip s'aixecava des d'Arrels per actuar al costat dels que demanen oportunitats. Hem ajudat a reduir les distàncies amb les persones emigrades, ensenyant-los la nostra parla. Hem fets nostres el problemes de les comunitats del Tercer Món. Hem acomiadat els germans i germanes estimades que han caminat amb la comunitat i que ara són amb el Pare (hermano Andrés, Joan Suñol, Joan Canet, Josep M. Rocafiguera, Marc Vilarassau, Ramon Fabregat, i tants altres germans estimats...). Amb cada número ens hem sentit reflectits cadascú en la nostra posició i des de la nostra vida. I sovint hem compartit la pregària que ens uneix amb el Senyor.

Tot potser no ha cabut en el TRUC. Però durant tots aquests anys, la riquesa d'una parròquia compromesa s'ha anat reflectint en les seves pàgines, amb la voluntat de fer sentir que som comunitat. Els articles no han volgut ser alliçonadors, sinó que s'han escrit des de la vida comunitària, des de la necessitat de respondre les paraules del Nou Testament "Mira, sóc a la porta i truco. Si algú escolta la meva veu i obre la porta, entraré a casa seva i soparé amb ell, i ell amb mi." (Ap 3, 20) El TRUC també ha estat i és en la veu del Senyor que ens convida a continuar obrint la porta quan passa, a acollir-lo a sopar i a descansar amb nosaltres.

La comunitat celebra que hem publicat 100 TRUCs. Però són molts milers els trucs que rebem cada dia i que obtenen respostes decidides de la Comunitat cristiana de Sant Ignasi. Per això mateix continuarem publicant la veu d'aquest "grup d'amics" que es troba a l'entorn de Jesús, perquè val la pena i perquè en la comunicació s'hi troben les relacions, els afanys, els records i l'estima cap als altres. Darrerament hem vist, més que mai, com n'és d'important, la comunicació.

El TRUC recull la història fructífera dels darrers 12 anys de la nostra parròquia. L'equip del Miquel B., el Xavi, el Miquel M. i el Cisco que hem confeccionat aquests 100 números, a poc a poc, amb persistència i amb l'ajut de moltes persones, estem contents d'haver servit a l'encàrrec que vam rebre. També estem segurs que aquest tasca de comunicar continuarà molts anys més, amb cares noves i amb les forces renovades de l'Anna, el Xavier i el Miquel, perquè la parròquia de Sant Ignasi vol respondre als trucs que cada dia rep a les seves portes.

Equip de Comunicació

 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal