Visitant Lleida amb els alumnes de l'escola per a immigrants

 

Mirant aquesta foto algú es pot preguntar: “on és aquesta catedral romànica tan alta? Doncs no, senyors, no és una catedral. Es tracta del primer gran dipòsit subterrani d’aigua que alimentava les fonts públiques de Lleida. Més tard va donar aigua corrent a les cases privades.

Això i altres coses curioses i interessants vàrem descobrir amb els alumnes de l’escola per a immigrants, durant la visita que vàrem fer en petits grups, el mes de desembre.

Potser algú no sap on é? Com que és subterrània no es veu. A la Plaça del dipòsit,  que pren aquest nom perquè quan hi passegem, tenim a sota aquesta bonica construcció del 1784.

 

 

 

 

 

 

 

Això si que és una catedral com Déu mana. Vàrem admirar el claustre amb els grans finestrals, i els valents van pujar al campanar, amb els seus 238 esglaons.

Una guia ens va explicar la història i el valor d’aquesta “Seu Vella” o Castell, com també se l’anomena, pel seu llarg passat històric com caserna militar.

 

 

 

 

 

També hem visitat el Museu de Lleida. Una guia experta ens va anar explicant la història de Lleida, seguint les obres d’art presentades en un context molt bonic. Els alumnes van aprendre el passat àrab de la ciutat de Lleida.

Totes aquestes visites a diferents llocs de Lleida mostren que en l’escola no tan sols pretenem que aprenguin a llegir, escriure i parlar català i castellà, sinó que coneguin i estimin la ciutat que els ha acollit, de manera que se la vagin fent seva i vagin arrelant en aquesta nova terra que han escollit. Desitgem que hi puguin viure amb alegria i amistat, junt amb els catalans, els seus nous veïns.

 

 

 

 

 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal