Voluntariat en temps de COVID

Si no ha quedat dubte d’una cosa, és que l’excepcionalitat del moment ha arribat a tots els racons de les nostres vides. També a Arrels, que ha vist com el seu dia a dia es veia alterat en un dels seus àmbits més importants: la participació activa de les persones voluntàries. Moltes d’elles, al ser població de risc, se’ls ha demanat que es quedin a casa i, a canvi, s’ha fet una crida de persones que no siguin d’aquests col·lectius per donar un cop de mà.

Nosaltres som el Miquel i l’Anna i, durant aquestes setmanes hem posat el nostre granet de sorra a la Botigueta i al Centre Obert.

La distribució d’aliments des de la Botigueta d’Arrels és un dels serveis essencials que ha continuat funcionant tot i les restriccions i mesures preses per la COVID-19. La situació de vulnerabilitat de tantes persones i famílies fa que no puguin subsistir sense aquests ajuts.

La realitat de les persones que atenem a la Botigueta és molt divers: des de persones que viuen soles, famílies o persones sense llar. Hi ha diferències entre elles: algunes poden cuinar o emmagatzemar aliments frescos amb més o menys facilitat. Contràriament, d'altres no ho poden fer. A més, es preveu que amb la situació actual les necessitats d’aliments siguin cada cop més grans, i que persones que hagin perdut la seva feina o visquin de manera molt precària, necessitin un cop de mà.

El Centre Obert també ha seguit obert per a les persones que ja en fan ús habitualment. Servei de dutxes, de bugaderia i de rober són alguns dels serveis que han seguit oberts per a aquells qui ho han necessitat, complementant l’atenció que es fan en altres punts d’atenció de la ciutat.

En aquestes darreres setmanes, s’ha hagut d'adaptar el seu funcionament, ateses les proteccions higièniques i sanitàries. Malauradament, ara, l’atenció a les persones es fa des d’una proximitat que no és l’habitual, respectant les distàncies de seguretat, tant en un espai com en l’altre. La tasca del voluntariat, doncs, és la de donar suport a les accions d’ARRELS i restar a disposició de tot allò que estigui a les nostres mans.

I, per suposat, esperem que arribi aquesta nova normalitat de què tant es parla. I que, amb ella, totes i tots canviem la mirada per construir aquesta societat més comunitària que ens acosti a les persones més vulnerables dels nostres barris i pobles.

Anna i Miquel
Voluntariat ARRELS

Grup: 

Contacta

Parròquia Sant Ignasi de Loiola de Lleida

Plaça Espanya 4, 25002 LLEIDA

973 271099

secretaria@stignasi-lleida.org

Web propietat de la Parròquia Sant Ignasi de Lleida © Tots els drets reservats

Avís legal